Kinderpodologie

Kinderpodologie
Veel aandacht voor kinderen. De voeten en benen van de kinderen zijn nog vol in ontwikkeling en daarom kunnen er andere klachten ontstaan dan bij volwassenen. Juist daarom heeft Treffers een specialisatie “kinderpodologie”. Onze jarenlange ervaring zal ingezet worden om het opgroeiende kind aandacht te geven.

Het consult
Het kan zomaar zijn dat uw kind het spannend vindt om langs te komen. Daar spelen wij uiteraard op in. Het kind krijgt laagdrempelige aandacht waarbij ook echt een gesprek met het kind zelf plaatsvindt, uiteraard in bijzijn van ouder(s) of verzorger(s).

Er zal een (bewegings)onderzoek gedaan worden en wellicht volgt er een echografisch onderzoek om goed te kunnen checken of ‘de binnenkant’ van de voet er ook goed uit ziet. Het spreekt vanzelf dat het kind mee mag kijken en ter plekke veel leert. Een samenwerking met de kinderfysiotherapeut behoort tot de mogelijkheden.

Steunzolen voor kinderen?
Dat is helemaal niet zeker uiteraard. Er wordt het beste voor uw kind gekozen. Soms zijn adviezen en geruststellingen voldoende.  Als het echt nodig is, maken wij steunzolen voor uw kind waarbij we goed ‘vinger aan de pols’ houden in de groei.