Sportpodologie

(top)Sportpodologie
Veel sporters ondervinden vroeg of laat klachten aan de voeten en/of enkels. Het gevolg hiervan is dat zij een bepaalde tijd minder goed of niet kunnen sporten. Treffers In Beweging is gespecialiseerd in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten van sporters van elk niveau.

Wij richten ons tijdens het behandelen van sportblessures op het herstellen en behouden van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Na het analyseren van de sport en het maken van een bewegingsanalyse van de sporter, koppelen wij de juiste therapie aan de conclusies van het voetonderzoek.

Bewegingsanalyse
Bent u een wandelaar of hardloper en heeft u geregeld last van uw voeten en/of knieën of heeft u last van blessures? Door het afnemen van een loopanalyse kunnen wij de oorzaak van uw klachten achterhalen en u passend adviseren hoe deze te voorkomen.

Loopanalyse
Draagt u wandel- of hardloopschoenen die goed bij u passen? Veel wandelaars of hardlopers, beginnend of gevorderd hebben last van blessures. Naast verkeerde schoenen zijn te grote passen, slechte rompstabiliteit en te veel en te hard lopen belangrijke oorzaken van blessures. Om dit te voorkomen beoordeelt onze loopanalist tijdens een loopbewegingsanalyse uw houding, voetenstand en voetafwikkeling zodat bepaald kan worden of uw looppatroon klachten veroorzaakt of onderhoudt. De loopanalyse is geschikt voor iedere (beginnende én gevorderde) wandelaar of hardloper.
Loopanalyses worden onder andere ingezet bij:

• voet- en enkelklachten
• knieklachten
• heupklachten
• blessures

Schoeninspectie
De slijtage van uw gedragen schoenen kan belangrijke informatie geven over uw looppatroon. Wij bekijken de verschillen tussen de linkerschoen en de rechterschoen om na te gaan of de maat en de breedte geschikt voor u zijn.

Podologisch onderzoek
Door middel van inspectie van de voet en enkel en een digitale voetscan kijken wij naar de stand van uw voeten. Ook wordt zo de verdeling van de druk in uw voeten zichtbaar. Uit dit onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat de druk onder uw voeten niet optimaal verdeeld is.

Echografisch onderzoek
Tijdens het echografisch onderzoek wordt intens onderzoek gedaan naar de belaste spiergroepen en pezen. Oude en nieuwe trauma worden nauwkeurig onderzocht.

Video-analyse
Met de videoanalyse brengen wij uw looppatroon in beeld en meten we de hoeken van de loopbeweging. De uitgebreide video-analyse van de loopbeweging is gericht op het gehele lichaam.

Advies
Na de loopbewegingsanalyse bespreken wij onze bevindingen en de mogelijke behandelingen met u.